FULLT FOKUS - IMPULSKONTROLL & STADGA

För hundar i alla åldrar

OBS! FULLBOKAD!!

Vill din hund gärna jaga efter vilda djur, fåglar eller katter?
Får dofter, prassel i buskarna eller en flyende hare din hund att reagera och välja att sluta lyssna på dig som håller i kopplet?

Då är detta kursen för dig!

Under kursen kommer vi att gå igenom olika övningar och moment för att bygga på er verktygslåda för att få mer harmoniska promenader.

Kursen innehåller bland annat:

  • hur du tränar förebyggande - impulskontroll och stadga
  • strategier och verktyg för nödsituationer
  • en "störningsbana" med dofter, ljud, "hare" som springer och en massa annat spännande!

Första tillfället är en teoretisk genomgång för att ni som ägare ska få en större insikt och förståelse till varför hunden reagerar som den gör och vad man kan göra för att på bästa sätt ge hunden de rätta förutsättningarna för att göra vad du önskar att den ska göra istället för att agera på sin nuvarande impuls. Vid detta första tillfälle får hundarna stanna hemma och ni som ägare kan ta in informationen som ges i lugn och ro utan att behöva tänka på er hunds behov.

Övriga tre tillfällen är praktik med hund. På sista kurstillfället avslutar vi med en spännande "störningsbana" där ni får träna på olika "jaktsituationer" under kontrollerade former.

Givetvis tränar vi bara med belöningar för att på allra bästa sätt visa vår hund hur roligt det är att träna och göra saker tillsammans med sin ägare! "

Förkunskaper: Deltagande på kursen "Fullt Fokus - Kontakt & Koppelgående" eller motsvarande kunskaper dvs god kontakt och ett avslappnat koppelgående i störningsfria miljöer. Känner du att ni saknar de förkunskaper som behövs och inte har möjlighet att delta på någon av kurserna i koppelgående så går det jättebra att kontakta Tassar i Fokus och boka in några tillfällen med privatträning.

PLATS: Enskededalen
TILLFÄLLE 1: Teori (vecka 34, exakt datum kommer inom kort) ca 1,5-2 h
TILLFÄLLE 2-4: 31/8, 7/9, 14/9´  1,5 h/gång
TID: kl 18:00
PRIS: 2200 SEK (inkl lokalhyra för teoritillfället)

Minst antal deltagare: 3
Max antal deltagare: 6

PLATS: Tullinge

TILLFÄLLE 1: Teori 26/8 ca 1,5-2 h
TILLFÄLLE 2-4: 2/9, 16/9, 23/9 1,5 h/gång
TID: Teori kl 13:30, övriga tillfällen kl 12:30
PRIS: 2200 SEK (inkl lokalhyra för teoritillfället)

Minst antal deltagare: 3
Max antal deltagare: 6

Första tillfället (teori) är inomhus. I Tullinge är det i en lokal på Kvällsvägen och i Enskede i en lokal i Enskededalen. Övriga praktiska tillfällen är vi utomhus.

Mer information om exakt plats, betalning mm kommer efter bekräftad anmälan.