Dagsbeskrivning lunchrastning

Hundarna hämtas i sitt hem någon gång på förmiddagen, tiden för hämtning varierar och beror på var i upptagningsområdet de bor. Skåpbilen Tassar i Fokus använder är godkänd av Länsstyrelsen och företaget har även tillstånd för transport av djur från Jordbruksverket. Läs mer om bilen här.

När alla hundar är hämtade åker vi till en plats där bilen kan stå medan vi ger oss ut på äventyr. Största delen av året så går vi i skogen men om det råder för halt vinterväglag kan vi behöva hitta andra promenadvägar. Alla promenader innehåller aktivering av olika slag för att stimulera hundarna på bästa sätt. Det kan vara allt från olika sökövningar och kontaktövningar till dogparkour, där vi tränar balans, kroppskontroll och stadga.

Efter promenaden erbjuds alla hundarna vatten och de har även tillgång till vatten i sina burar i bilen. Under de varma sommardagarna har de även möjlighet att dricka vatten under själva promenaden.

När vi har avslutat promenaden lastas hundarna in i bilen och vi påbörjar lämningsrundan.

Hundarna lämnas vanligtvis någon gång mellan kl 14:00 och 16:00. Tiden varierar beroende på antal hundar som ska rastas, längden på promenaden, trafik samt var hunden bor.

Tillbaka i hemmet så torkas tassar (vid behov) och hunden kan sen vila tryggt i hemmet efter dagens rastning och ladda för nästa äventyr med hundkompisarna!